Filo-Café

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Filozófiai írások

cikkek.jpg

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Feedek

FiloCast

filocast.png

       Mi a FiloCast?

Könyvajánló

konyvek.jpg

1 %

Idén is lehetőség van arra, hogy adód 1%-val támogasd munkánkat!
Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület
Adószám: 19011510-1-42

2023.11.24. Filo-Café: Önsorsfonás

fc_onsorsfonas_231124.jpgA modern ember igyekszik tudatából kizárni az elmúlás, a halál gondolatát. Vajon miért? Valószínű azért, mert többségünk fél az ismeretlentől. Vajon elmúlna a félelem, ha tudnánk, mi vár ránk a halálunk után?

A tudatlanság az egyik legfőbb akadálya annak, hogy valóban emberhez méltó életet éljünk - tartja a filozófia. Megvan azonban a lehetőségünk arra, hogy szembe szálljunk ezzel a hiányossággal, hiszen rendelkezünk a gondolkodás, az érdeklődés, a keresés képességével, és rengeteg információ közül válogathatunk. Ha a halál témáját kutatjuk, szembesülünk a tudomány, a vallás és a filozófia elméleteivel, mert hiszen biztos tényt nem állíthat egyik sem, mert -szokták mondani- a másik oldalról még nem jött vissza senki… Vagy mégis?

Az ókorban a misztériumi tudás részét képezte az élet-halál kettőssége, ám a beavatottak nem oszthatták meg ismereteiket az átlagemberekkel. De voltak azonban köztük olyanok, akik -ha nem is direkt formában, de- mítoszokba ágyazottan próbáltak információkat csepegtetni a nagybetűs Élet misztériumáról a tudásra szomjazók számára. Egy ilyen ókori bölcs volt Platón, aki számos mítoszt hagyott az utókorra; többek közt az élet-halál témájáról is. Most mi is az ő segítségét vesszük igénybe …


Nos, készüljetek fel egy túlvilági utazásra a novemberi Filo-Café keretében! Öveket bekötni! 😊 Mítoszok szárnyán szállunk majd le a halál misztikus birodalmába, hogy láthassuk a láthatatlant. Mi történik velünk, miután fizikai testünk nem funkcionál már? Vár ránk valaki majd a másik oldalon, hogy segítsen eligazodni abban a világban? Mire számítsunk; kellemes vagy kellemetlen tapasztalatok várnak odaát ránk? Van-e összefüggés a földi-, és túlvilági életünk között? És mi van a többiekkel; mindenkire ugyanaz a dolog vár odaát, vagy más-más utat járunk majd be? És azt mi választjuk vagy előre elrendeltetett? Van-e lehetőségünk arra, hogy sorsunkat alakítsuk? Milyen törvények határozzák meg az evilági és túlvilági létet?
Ja, és mi az, hogy „önsorfonás”??? 😊 Ha vannak még kérdéseitek, írjátok össze! Kalandunk során igyekszünk közösen választ találni rájuk


Rendhagyó lesz a novemberi Café, mert ezúttal nem csak beszélgetni fogunk. Lesz egy kis tanítás, lesz mítosz mesélés és lesznek interaktív játékok! 😊 Reményeink szerint ezzel a komplex eszköztárral sikerül jobban megérteni önmagunkat, a motivációinkat, és talán egy kicsit közelebb kerülünk a lényeghez; az emberi élet értelméhez. És persze a program végén a beszélgetések során megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat.

Mindezt megbeszéljük a Filozófia Világnapja alkalmából november 24-én …

A túlvilági kalandozásban a részvétel ingyenes!

Szeretettel várunk Benneteket!
Filo-Café csapata



süti beállítások módosítása