Filo-Café

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Filozófiai írások

cikkek.jpg

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Feedek

FiloCast

filocast.png

       Mi a FiloCast?

Könyvajánló

konyvek.jpg

1 %

Idén is lehetőség van arra, hogy adód 1%-val támogasd munkánkat!
Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület
Adószám: 19011510-1-42

2021.02.26. Az idő

Filo-NetCafé beszélgetés 

Téma: Az idő

Időpont: 2021.02.26. péntek 20:00-22.30

Helyszín: ONLINE! - A részvételhez e-mailes jelentkezést kérünk!

Részvételi díj: A részvétel ingyenes.

 

Az időre ma leginkább mint egy korlátozott erőforrásra tekintünk, amit érdemes minél hatékonyabban használni. Tekintik árucikknek is, nem csak akkor, ha órabérre dolgozik valaki, hanem akkor is, amikor az idejével fizet egy ingyenes applikáció használatáért. De tisztában vagyunk-e azzal, hogy az egyik legértékesebb tulajdonunkat adjuk el ilyenkor?

„Minden a másé, csak az idő a miénk” - írta már 2000 évvel ezelőtt Seneca, de úgy látszik, nem tanultuk meg a leckét. Talán azért, mert az idővel helyesen bánni, az időhöz helyesen viszonyulni az egyik legfontosabb tanulnivalója az embernek. Az, hogy korlátozott mennyiségben rendelkezünk vele arra késztet, hogy tudatosabban éljünk, és elgondolkodjunk, mi a fontos, mi az értékes az életünkben.

Beszélgessünk az időről, de ne csak a mérhető, a fizikai időről. Az ember többdimenziós lény, fizikai, lelki és szellemi dimenziókkal bír. A lelki idő kérdése többek között rávilágíthat arra, hogy nem csak az együtt töltött idő mennyisége, de minősége is számít. Az idő szellemi dimenziója pedig az örökkévalósággal köthet össze, mely segíthet valóban emberként élni.

 Az előadást online tartjuk, a Zoom program segítségével. A részvételhez e-mailes jelentkezést kérünk legkésőbb február 24. szerda estig az szfvar@ujakropolisz.hu címre. A bejelentkezéshez szükséges információkat e-mailben küldjük el a jelentkezőknek.

 

 



süti beállítások módosítása