Filo-Café

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Filozófiai írások

cikkek.jpg

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Feedek

FiloCast

filocast.png

       Mi a FiloCast?

Könyvajánló

konyvek.jpg

1 %

Idén is lehetőség van arra, hogy adód 1%-val támogasd munkánkat!
Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület
Adószám: 19011510-1-42

Filo-Café - a párbeszéd művészete

A Filo-Café egy filozófiai előadása és beszélgetésre épülő program. Megalkotásakor kifejezetten célunk volt, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk a párbeszédre azért, hogy megfogalmazhassuk a bennünket valóban mélyen érintő filozófiai kérdéseket.

A Filo-Café első részében - kb. 40 perc -, felvezetjük a témát érintve a fontosabb kérdéseket. Majd a második részben - kb. 1 óra -, kiscsoportos beszélgetések révén keressük előre meghatározott kérdésekre a válaszokat, illetve igyekszünk magukat a kérdéseket is mélyíteni, jobban megérteni. Ezeknek a beszélgetéseknek fontos erénye, hogy lehetőség nyílik az egyéni vélemény és tapasztalat megosztására, és kifejezetten NEM célunk a beszélgetőtárs meggyőzése, a vita. Sokkal inkább a befelé és a kifelé figyelést szeretnénk gyakorolni, az a figyelmet, amely segít saját valódi érzéseink és gondolataink megfogalmazását és a másik ember nézőpontjának megismerését. 


Ez a megközelítés sokkal nagyobb aktivitásra ad lehetőséget, és mindenki közreműködésére számítunk. Fontos számunkra, hogy mindenki megfogalmazhassa kérdéseit, gondolatait, hogy aktívan keressük a gondolatok közötti kapcsolatokat. Természetesen az sem okoz gondot, ha szemlélője, hallgatója szeretnél maradni a beszélgetéseknek. Aktív figyelmeddel is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy még mélyebb gondolatok születhessenek meg a beszélgetések során.

Egy másik célunk ezzel a formával – egyetértésben a World Café módszertanának kidolgozóival -, hogy újra megerősítsük a párbeszéd kultúráját, mely egyre inkább hiányzik világunkban.

Egy teljes Filo-Café tervezett időtartama kb. 2-2.5 óra.

A World Café a The World Café Community által kidolgozott és terjesztett módszer, melynek célja a fontos beszélgetések támogatása többek között a közösségek életében. Bővebben: www.theworldcafe.com

Hol van ez a hely?
2022. januárjától a Kairosz Kultúrműhelyben, Székesfehérvár, Várkörút 21. cím alatt.

Kik vezetik a beszélgetéseket?
Az Új Akropolisz Filozófiai iskola előadói.


Mit érdemes még tudnom?
Belépődíj nincs és az sem baj, ha idő előtt el kell menned.


Kapcsolat: szfvar@ujakropolisz.hu



süti beállítások módosítása