Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

1 %

Idén is lehetőség van arra, hogy adód 1%-val támogasd munkánkat!
Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület
Adószám: 19011510-1-42

Színtan workshop - ajánló

szintan_2018_okt_hatter_fekvo.jpgSZÍNEK ég és föld között - workshop

Időpont: 2018. október 27. szombat, 15:00-20:00

Helyszín: Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.

 

Témáink:
- a színek keletkezése és rendszere
- a színek szimbolikája
- a színek hatásai
- a színkeverés alapjai

Ezen a délutánon a színek titkait fürkésszük, Johann Wolfgang von Goethe és egyik követője, Johannes Itten munkáiból kiindulva.
Goethe színtanának (és egyéb kutatásainak is) sajátja, hogy élő egységben, „holisztikus” módon látja a természet jelenségeit és azok összefüggéseit, a természet és az ember kapcsolatát. Ez a látásmód olyan törvényszerűségeket tár fel, amelyek alkalmazhatók a tudományos, művészeti területeken, de a hétköznapi életben is, ahol a színek lelki vagy akár biológiai hatásaival van dolgunk. Valamint ad egy kulcsot a színek szimbolikus értelmezéséhez is.

Mindehhez gondolatébresztő alapokat szeretnénk adni ebben a pár órában, bárkinek, aki érdeklődik iránta, előképzettségtől függetlenül.
Foglalkozunk a fény, a szem és a színek különös kapcsolatával, a színek rendszerével, szimbolikájával és hatásaival, a színharmónia alapvető törvényszerűségeivel. Gyakorlatban is kipróbáljuk a színkeverést és ezen keresztül ismerkedünk a színekhez való személyes viszonyunkkal.

„Az olyasfajta felhasználást tehát, mely teljesen egybecseng a természettel, szimbolikusnak nevezhetjük, mivel a színt hatásának megfelelően alkalmazzuk, s a valódi viszonyt és egyúttal a jelentést is kifejezi.” (Goethe)

"A szó és hangalakja, a forma és a hozzá tartozó szín a sejtve fürkészett túlvilágnak az edényei. És amiként a kimondott szónak színes ragyogást kölcsönöz a hangzás, úgy ad a szín egy formának lélekkel teli zengést. A szín ősi lényege álomszerű csengés, muzsikává varázsolódott fény."  (Itten)

Részvételi díj: 3.500 Ft, diákoknak 2.500 Ft.

A részvételhez nem kérünk előzetes regisztrációt, de ha biztos szeretnél lenni benne, hogy lesz helyed, a szfvar@ujakropolisz.hu címen várjuk jelentkezésed!

Ha úgy gondolod, hogy programunk ismerőseidnek,

barátaidnak is tetszene, ajánld kérlek nekik is.