Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

A szabadság álma

2018-02-17-dream-of-freedom.jpgAz óceánt gyakran használják a szabadság szimbólumaként, mert határtalannak tűnik. A látóhatáron túl folytatódik, és szemlélése felébresztheti bennünk a szabadság álmát. Még nyilvánvalóbb a kép, amikor az óceánt szemlélő személy kerekesszékben ül, amikor is a fizikai mozgás korlátok közé van szorítva.
A térben való mozgás és utazás fontos. Soha nem voltam börtönben, de elismerem, hogy bezárva lenni egy helyiségbe, anélkül, hogy elhagyhatnánk azt, egyike az elképzelhető legijesztőbb dolgoknak.
Létezik azonban egy másfajta szabadság, amely nem kevésbé fontos: az elme szabadsága. Természetesen a beszéd és a tettek szabadsága is fontos, de méginkább a szabadság a másként gondolkodáshoz, az előítételek börtönéből való kiszabaduláshoz, a saját meggyőződéseinkhez - mégha a fősodor ellenében haladunk is. A szabadság ahhoz, hogy ne legyünk „politikailag korrektek”. A szabadság ahhoz, hogy önmagunk legyünk.
Ez az a fajta szabadság, amely korlátozott tapasztalataim szerint sokkal fontosabb a fizikainál. A szabadság ahhoz, hogy igazán éljünk.

 

Forrás: Pierre Poulain
http://www.photos-art.org/dream-of-freedom/
http://www.photos-art.org/pierre-poulain/