Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

A női szépség

lelek_ebredese_bk_kep.jpgNapjainkban a külső igen fontos szerepet kap. Már egyre ritkábban látunk a médiában olyan embereket, akik valamiben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, inkább csinos fiatalokat, akik (még) semmit sem tettek le az asztalra, de látványra valóban mutatósabbak.
„A szépség mulandó”, mondja az ismert közhely, és testünk öregedése valóban elkerülhetetlen. Igaz, rengeteg pénzt és időt áldozhatunk a folyamat lassítására, ám a valódi problémát nem oldhatjuk meg. Probléma? Valóban csak a fiataloknak lenne helye a mai világban, csak mert fiatalok?

Fölösleges lenne újabb közhellyel jönni, miszerint minden életkornak megvan a maga szépsége. Sokkal érdekesebb lehet végiggondolni, hogy mi a szépség valójában. A szépségideák folyton változnak, sok évvel ezelőtt szépnek tartottak pl. ruhákat, hajviseleteket, amelyeket mi riasztónak vagy nevetségesnek látunk, és bármennyi időt és pénzt áldozunk mi is a külsőnkre, valamikor a rólunk készült fotók is (ha még meglesznek), ugyanilyen érzelmeket fognak kiváltani.
De van szépség, ami nem múlik el és nem is vitatnak el soha. Az a szépség, amit megteremtünk. A jóság, az igazság, a Lélek által. Ami nem rólunk szól, hanem amivel a világot tesszük szebbé. Teréz anya élete mindig szép lesz, és ezt semmilyen divat meg nem változtathatja.
A jótettek, az igazság, az igaz megteremtése, minden, ami egy kicsit szebbé teszi a világot, örök, ellentétben a külsőnkkel, mert ha nem is változtatja meg teljesen az életet, jobbá teszi kicsit azokat, akik találkoznak vele. Az önzetlen cselekvés tisztítja az embert, lassan lemossa a sarat arról a gyémántról, akik valójában vagyunk.
És hogy mindez hogy függ össze a női szépséggel? Csak az a nő képes szépséget teremteni önmaga körül, akiben már megérett, hogy mi a jóság, az önzetlenség, és magától értetődően gyakorolja is azt. Hosszú munka van emögött, lassú tisztulás, amíg az ember lassan egyre kevésbé magával van elfoglalva és egyre inkább a világ jobbá tételével. Mindez időbe telik, és az idő közben ráncosabbá teszi az arcot.
Mégis, az a nő, aki ezt képes megvalósítani, már a jelenlétével szépséget teremt. Ő az, aki belép egy terembe, és a belőle áradó harmónia mindent szebbé tesz. Még nem szólalt meg, és akkor épp nem is tett még semmit, de a vele érkező derű mindenkire hat; az emberek szebbnek látják maguk körül a tárgyakat, könnyebbnek a nehézségeket, és nagyobb szeretettel képesek egymásra tekinteni. Mondaná-e valaki egy ilyen hölgyre, hogy nem szép?

Kürthy Réka