Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

Ariadné fonala - kiállítás

A filozófia – Ariadné fonala

A mítosz szerint Thészeusznak, amikor belépett a labirintusba, hogy megtalálja és legyőzze annak urát, a Minótauroszt, a kedvesétől, Ariadnétól kapott fonál segített, hogy ne tévessze el a helyes utat. A magyarázat szerint, a labirintus a lelki dimenzió, Thészeusz a belső világot megismerő és uraló emberi intelligencia szimbóluma, míg Ariadné fonala a tanítást jelképezi, amely segít eligazodni a világ, az élet és a lélek jelenségei között.

Ezért tartják a filozófiát Ariadné fonalának. Kiállításunkkal néhány bölcsességszerető óriás életét, munkásságát, világképét és hatását mutatjuk be. Megismerhetjük Szókratészt, a filozófia atyját, Marcus Aureliust, a filozófus császárt, Konfuciuszt, aki megreformálta a kínai oktatási rendszert, és Helena Petrovna Blavatskyt, akinek tanításai felébresztették a XIX. század gondolkodóit, tudósait, művészeit és humanistáit mély álmukból.

A kiállítás díjmentesen látogatható 2010. november 22-től 28-ig 8.00-tól 21.00 óráig a Helyőrségi Klub aulájában. Vezetést napközben nem tudunk adni, munka után igen, előzetes egyeztetés szerint.

További információ: szfvar@ujakropolisz.hu / 20-353-1466 vagy személyesen hétfőtől csütörtökig 18.00-tól 21.00-ig az Új Akropolisz székesfehérvári központjában, a Helyőrségi Klub épületében kérhető.