Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

A természet elemi szellemei

A hagyományok mesélnek az erdei tündérekről, akik az éjszakai holdfénynél, titkos tisztásokon járják körtáncaikat, manókról, akik mesterségekre tanították eleinket és felfedték nekik a kövek és a fémek titkát, virágtündérekről, akik a virágok pártáiban laknak, huncut kis koboldokról, akik elrejtik tárgyainkat, és mindenféle más furcsa lényekről.

Az irodalom, a mitológia és a vallások is tele vannak azokkal a lényekkel, melyeket az ezotéria a természet elemi szellemei néven ismer. Mégis, kevés a hiteles forrás, sok a téveszme, hiszen korunk embere szeretne mindenben holt anyagot látni, hogy ezzel erkölcsileg is megnyugtassa magát a hihetetlen mértékű környezetszennyezés és pusztítás miatt, amit okoz. Így nem vesszük észre még a nyilvánvaló dolgokat sem, nem is beszélve a valóban rejtett, gyakran veszélyes erőkről.

 

 

Régen úgy tartották, hogy a természet több, egymást átható de mégis egymástól jól elkülöníthető dimenzióból áll. Ezeket ásványi, energetikai, érzelmi, mentális és szellemi dimenzióknak nevezhetjük. Az első négy dimenzióból csak egy olyan van, ami látható, a legdurvább, az ásványi dimenzió. De mivel ezek a dimenziók hatnak egymásra, a finomabb dimenziók is láthatóvá válhatnak az anyagban. Gondoljunk csak bele: senki sem láthatja az elektromosság vagy a mágnesesség erővonalait, de mindenki elfogadja létezésüket, mert látjuk rendeződni a vasreszelékeket, világítani a lámpát vagy mozogni az elektromos motort.

Az ember pedig nem csak öt érzékszervvel rendelkezik a világ megismeréséhez, hanem minden más szinten is érzékel, csak hasonlóan, ahogyan megtanultunk a szemünkkel látni, ezeken a finomabb szinteken is meg kell tanulnunk érzékelni. A képesség bennünk van, de az sem véletlen, hogy a természet jótékonyan elzárja előlünk ezeket a lehetőségeket. Mielőtt megtanulnánk érzékelni energetikai vagy érzelmi szinten, érdemes megtanulni
használni az elmét, azaz a dolgok, a jelenségek mögé látni, felfedezni bennük az örök törvényszerűségeket. Ez a filozófia útja, mely a helyes nézetekkel kezdődik.

Képzeljük el, hogy a természet olyan, mint egy iskola: vannak benne olyan lelkek, akiknek az a feladata, hogy tanuljanak, fejlődjenek, szellemi értelemben növekedjenek, és vannak mások, akik kiszolgáló személyzetként az egészet működtetik. Ezek között lehetnek egészen picik, akik egy-egy atomért vagy sejttért felelnek, de lehetnek egészen gigásziak is, akik akik egy-egy naprendszerért vagy galaxisért felelnek. Mivel minden szintet működtetni kell, megjelennek minden dimenzióban: az ásványokban, az energetikai szinten, az érzelmi és a mentális dimenziókban. Hagyományosan ezeket hívjuk a föld, a víz, a levegő és a tűz elemi szellemeinek. Az indiai hagyományban ezeket hívják déváknak, a keresztény hagyományban pedig egy csoportjukat angyaloknak.

Grúsz Róbert