Filo-Café

Hírlevél

A képre kattintva feliratkozhatsz a székesfehérvári programértesítő e-mailekre
ehirlevel.jpg

Filo-Café FB csoport

Hozzászólnál, követnéd, kérdésed van? Csatlakozz a Filo-Café Facebook csoporthoz!

csoport.jpg

Feedek

1 %

Idén is lehetőség van arra, hogy adód 1%-val támogasd munkánkat!
Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület
Adószám: 19011510-1-42

Szívmérlegelés - kisplasztika

Az Ani-papiruszról származó ábrázolás a lélek halál utáni útjának egy nagyon fontos állomását jeleníti meg. Anubisz, a sakálfejű lélekvezető, aki képes összekapcsolni az élők és az istenek világát, átkíséri a lelket élet és halál mezsgyéjén. Miután átjutottak Duat köztes, veszedelmes birodalmán, Anubisz a Kettős Maat termébe vezeti a lelket. Itt találkozik az égi és a földi igazságosság, itt kerül a halott szíve a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba pedig Maat tolla, az Igazság szimbóluma.
Könnyű-e szíve, mint maga az Igazság? Összhangba hozta-e gondolatait és tetteit az Igazságosság eszményével? Ha helyesen cselekedett élete során, szíve könnyűvé vált, és a lélek folytathatta túlvilági útját. Ha azonban szíve nehezebbnek bizonyult Maat tollánál, nem juthatott tovább, Amam, a krokodilfejű lény felfalta.
A mérleg túloldalán Thot áll. Ő az, aki mindenről tud, az emlékezet íbiszfejű ura. A szertartás írnokaként jelenik meg, felelevenítve azt, ami fölött ítélkezni kell, és elhallgatva azt, amit az ember már ledolgozott.Falra akasztható kisplasztika. Az ábrázolás mintái domborúak ill. vésettek.

Méretei: 26 x 14,5 x 2,5 cm.
A termék ára: 5 300 Ft

Megvásárolható: Új Akropolisz, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a